Over ons

Over ons


Vzw Den Draai is een vereniging waar kansarmen en niet-kansarmen samen de strijd tegen armoede en uitsluiting in de regio Heist-op-den-Berg. 


Wij zijn erkend door de Vlaamse Overheid als Vereniging  en lid van Welzijnsschakels.  


Sinds januari 2012  zijn wij een erkende vereniging waar armen het woord nemen. Dit betekent concreet dat vzw De Draai aangesloten is bij het Netwerk tegen armoede en aan onder andere zes erkenningscriteria moet voldoen. 


Onze vzw draait volledig dankzij ons fijn team van vrijwilligers.

Iedereen geeft zijn/haar 'eigen draai' aan de werking en daar ligt nu net ook de kracht van Den Draai. Een greep uit het verhaal van de bezoekers/vrijwilligers zelf; "gezelligheid, ontmoeting, nieuwe kans, buitenkomen, een uitstap.

Sowieso streven we een gemeenschappelijke visie na; ten strijde gaan tegen de armoede de bijhorende (sociale) uitsluiting in en rond omgeving Heist-op-den-Berg.


Wij bewandelen twee paden.

Enerzijds willen wij tegemoetkomen aan de noden van elk mens. Noden zols samenzijn, gezelligheid, een babbeltje een kop koffie en lach en een traan.


Anderzijds willen wij inzetten op het beleid in Heist-op-den-Berg. We gaan na wat er moeilijk loopt rond een bepaald thema en kaarten dit aan bij het lokaal bestuur van  Heist-op-den-Berg.

Blader even tussen onze verschillende items

- Waar staan we voor 

- Kansarmoede

- Onze criteria

- Grondrechten

- Team

- Privacy


Den Draai vzw

VZW Den Draai, Noordstraat  25, 2220 Heist-op-den-Berg

ondernemingsnummer: BE 810.532.981

Info@vzwdendraai

.coordinator@vzwdendraai.be