Team

Ons team draait grotendeels  op vrijwilligers, bijgestaan door onze coördinators Inge en Arne


Vrijwilliger zijn is een nuttige dagbesteding, het zinvol meewerken aan een maatschappelijk doel en het leren kennen van andere mensen. 

Je vindt onze vrijwilligers bij het organiseren van activiteiten, crea, het geven van vormingen, het voor bereiden van de broodmaaltijd op dinsdag, het bereiden van een lekkere soep op vrijdag, en het bereiden van proevertjes bij de sociale kruidenier. 

Ons team

Coördinators aan het woord

Inge - Beleidscoördinator

Tel: 0465 09 61 32

Email: inge@vzwdendraai.be

Ik ben Inge, de beleidscoördinator.  Ik ben terecht gekomen in een hele fijne groep van bezoekers en vrijwilligers.

We zijn samen op zoek wat voor ons allen het fijnste en het beste werkt met maar één doel voor ogen: De armoede en uitsluiting in Heist-op-den-Berg bestrijden!

Ik focus mij op het beleidswerk. Dat betekent dat ik in dialoog ga met zoveel mogelijk mensen in armoede om op te pikken waar de hiaten in het systeem zich bevinden of welke drempels zich stellen op alle domeinen van het leven.

Deze signalen probeer ik te verzamelen en bundelen. Daarna gaan we samen in dialoog met de beleidsmakers, politiekers, organisaties of diensten die hier iets aan kunnen veranderen. We gaan niet enkel op de deuren bonken maar willen vanuit een positieve samenwerking samen groeien naar een betere, rechtvaardige en meer toegankelijke samenleving voor iedereen.

Tot op vandaag is deze job alles waar ik ooit van kon dromen. Ik wil er dan ook alles aan doen om deze hele fijne groep mensen samen te brengen en samen te houden.

Liefst van al nog met veel meer nieuwe mensen erbij!

Dus als je ooit getwijfeld hebt om een keertje langs te komen dan hoeft dat nu niet meer:

Ook jij bent heel welkom bij mij, bij ons, in Den Draai!

 

Arne - Coördinator basiswerking

Tel: 0468 14 69 09

Email: arne@vzwdendraai.be

Ik ben in mijn vrije tijd erg veel bezig met muziek, vooral het beluisteren ervan. Af en toe probeer ik de draad eens op te pikken en een instrument te bespelen, maar dan vergeet ik weer dat ik daarmee bezig was. Daarnaast probeer ik soms wat te sporten. Net als met de instrumenten, vergeet ik dat ook al eens.

 

Ik ben iemand die graag buiten komt onder de mensen. Vertellen, luisteren. Soms kan ik ook wel eens genieten van rustig thuis een film of serie zien.

In mijn vorige job was ik jongerenbegeleider in een aanloopfase vorming, concreet houdt dit in dat ik kwetsbare jongeren hielp in hun traject naar werk, op alle mogelijke manieren, maar de tijd was rijp om een volgende stap te nemen.


Waarom koos ik voor Den Draai?

Ik deed vaak vrijwilligerswerk met de jongeren en één van die vrijwilligersplekken was Den Draai. Zo hielpen we een handje bi jde verhuis. Het klikte van in het begin met Inge, we hebben vele raakvlakken en denken (voorlopig) over vele dingen hetzelfde.  Ik heb een hart voor mensen en vind dat iedereen dezelfde kansen verdient. Toen er een plek vrijkwam als coördinator naast Inge gaf ik mezelf op als kandidaat. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik er wel een nachtje over moest slapen, ik wilde mijn jongeren niet zomaar ‘achterlaten’. Op voorwaarde dat er eerst een goede opvolger voor hen kwam nam ik de sprong. Ik kan hier blijven vertellen maar dan gaat er tijd en plaats te kort zijn vrees ik.

Mijn takenpakket.


Zorgen dat we elkaar kunnen ontmoeten is één van de belangrijkste aspecten van mijn takenpakket. Dat betekent dat ik in sta voor de organisatie van activiteiten, feesten en ontmoetingsmomenten. Daarnaast zet ik me in voor sommige projecten die we organiseren zoals de zwemlessen. Je kan bij mij ook terecht om uitstappen en vakanties te boeken met korting in ons Rap-op-Stapkantoor. Daarnaast spring ik Inge bij waar nodig.


Als je iets kwijt wil ben ik er voor jullie. dus kom gerust af voor een babbel of een luisterend oor met een lekkere tas koffie of thee.

 

Vrijwilliger aan het woord.

De vriendschap, de dankbaarheid die je krijgt wetende dat er mensen zijn die een enorme bagage meedragen en die ondanks alles nog positief staan in het leven. Den Draai is ook voor mij persoonlijk een leerproces met zijn activiteiten rond armoede, met dank aan de coördinator en het bestuur. Zij proberen een positieve draai te geven aan mensen in kansarmoede.'


10 punten waarom  je vrijwilliger wordt bij

Den Draai

  1. Je krijgt er een goed gevoel van
  2. Je krijgt waardering, voelt voldoening en je zelfvertrouwen groeit
  3. Je inbreng wordt gewaardeerd
  4. Je kan eigen ideeën uitwerken
  5. Zelfstandig werken of liever onder begeleiding? Alles is mogelijk
  6. Je krijgt de kans andere te helpen, je betekent veel voor anderen en voor je omgeving
  7. Je kan werken op je eigen tempo zonder tijdsdruk te ervaren
  8. Je leert nieuwe mensen kennen en hebt fijne sociale contacten
  9. Je leert nieuwe dingen bij
  10. Je ontwikkelt je talenten

Maak je graag deel uit van ons team? 

Wil je graag een kijkje komen nemen?

Zoek je een zinvolle tijdsbesteding?

Heb je een hart voor mensen in armoede?


Wil je je belangeloos inzetten voor anderen en voor Heist-op-den-Berg?

Kom dan snel ontdekken welke waardevolle rol jij kan spelen!

Al onze openstaande vacatures kan je steeds terug vinden op:

https://www.giveaday.be/nl-be/organisatie/den-draai-vzw/2102

Den Draai vzw

VZW Den Draai, Noordstraat  25, 2220 Heist-op-den-Berg

Info@vzwdendraai

.coordinator@vzwdendraai.be