Onze doelstellingVzw Den Draai is een erkende vereniging waar armen het woord nemen. De essentie van onze vereniging is om de ervaringen en uitdagingen van de kansarme mensen in de straat te vertalen naar de gemeente en het bestuur, inwoners van Heist-op-den-Berg, andere verenigingen en organisaties. Zodat élke Heistenaar volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij.


We bewandelen twee paden binnen Den Draai.

Mensen zijn groepsdieren. We genieten ervan om samen te zijn, om uitstappen te maken. Dat doen we dan ook op regelmatige basis.


Anderzijds zien we dat niet alles voor iedereen even vanzelfsprekend is. Daarom organiseren we themagroepen waarin we aan de slag gaan met de moeilijkheden die zich stellen in Heist-op-den-Berg en die de rechten van mensen in het gedrang brengen. Met deze inzichten trekken we naar de mensen die hier verandering in kunnen brengen namelijk het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg!Of er armoede is in Heist-op-den-Berg?

10,3 % van de Vlamingen leeft in een gezin met een gezinsinkomen onder de armoededrempel. Daarnaast behoort 15,5 % van de Belgische bevolking tot de groep met een armoederisico op basis van het inkomen. Voor Heist-op-den-Berg betekent dit dat 4.337 inwoners effectief onder de armoedegrens leven en dat 6.527 Heistenaren leven met het risico om in armoede te verzeilen.


Den Draai gaat de strijd aan met de zaken die deze armoede in stand houden!

Wil jij meewerken aan een rechtvaardig Heist voor iedereen? Ben je, of ken je iemand in armoede of eenzaamheid? Al eens zin gehad om jouw steentje bij te dragen aan een gelijke maatschappij voor iedereen?


Aarzel dan niet om te bellen, mailen of binnen te springen!