Ideeën om te doen!

 1. Maak een wandeling: een wandeling kan natuurlijk nooit kwaad. Laat je telefoon thuis en geniet van het mooie uitzicht, de rust om je heen en het moment met jezelf. Hou uiteraard wel rekening met de aanbevelingen.
 2. Ordenen van de kasten: open je kledingkast en organiseer je ondergoed la of je sokken la. Dit kan je voor andere kasten ook doen. Begin met iets kleins. Vervolgens kun je altijd nog de rest organiseren.
 3. Start tot run: het is iets wat we maar al te graag uitstellen, maar als jij je verveelt, is dat het juiste moment om te beginnen joggen, fietsen of wandelen. Het kost je niets en je zult je daarna stukken beter voelen.
 4. Doe de was: waarschijnlijk heb je nog wel een berg was liggen, dus is dit het geschikte moment om een wasje te draaien. Je zult blij zijn als je weer schone kleding in je kast hebt liggen en niet meer tegen die berg was aan hoeft te kijken.
 5. Bel een oude vriendin die je lang niet hebt gesproken: dit is het perfecte moment om weer eens bij te kletsen met een oude vriendin die je al een tijd niet meer hebt gesproken. Pak je telefoon en bel haar op. Zo laat je meteen zien dat je aan haar denkt en dat zal vast en zeker gewaardeerd worden.
 6. Stuur iemand een handgeschreven kaartje: vertel ze wat er allemaal in je leven gebeurt en zeg dat je ze snel weer wilt zien. Hier zul je ze ontzettend blij mee maken en alleen dat geeft al een goed gevoel.
 7. Maak een moodboard: pak een stapel oude magazines en knip de mooiste, inspirerende plaatjes uit. Plak deze op een grote poster en lijst de poster vervolgens in.
 8. Begin met tekenen: je bent nooit te oud om dingen te leren. Pak er een papier bij en begin met tekenen of schilderen. Dit werkt ontspannend en is een goede manier om je creativiteit te uiten.
 9. Neem een ontspannen bad: waarom ook niet? Relaxen is ook belangrijk.
 10. Schrijf een gedichtje: schrijf over iets wat in je leven omgaat en maak er een mooi gedicht van. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooi gedichtje te schrijven voor iemand in jouw omgeving.
 11. Laat je inspireren door Pinterest: zoek je nog inspiratie voor een nieuwe outfit of een lekker recept? Dan zit je op Pinterest op de juiste plek. Hier vind je verschillende ideeën die jou een handje kunnen helpen.
 12. Begin een eigen blog: schrijf over dingen die je leuk vindt en ontdek de wereld van het bloggen.
 13. Was je ramen: waarschijnlijk is het alweer een tijd geleden dat dit is gebeurd, dus maak gebruik van dit moment. Zo heb je meteen wat te doen tegen je verveling.
 14. Duik de keuken in: probeer eens een nieuw recept of bak je favoriete taart/cake/...
 15. Begin met het leren van een nieuwe taal: bijvoorbeeld met een app.
 16. Blader door oude fotoboeken heen: duik even terug in je verleden en geniet van oude familiefoto’s. Dat blijft natuurlijk vermakelijk.
 17. Maak lijstjes: maak een lijstje met je doelen, wat je zoekt in je toekomstige partner, gerechten die je wilt leren maken of bestemmingen die je nog wilt bezoeken. Dit lijstje kan altijd nog van pas komen.
 18. Lees een boek: neem een boek dat al een tijdje staat te verstoffen in je boekenkast
 19. Begin met yoga: yoga is de ideale manier om je gedachten af te leiden van je verveling.


-- Deze lijst is met dank aan CGG De Pont --


Heb je zelf nog tips of iets nieuw geprobeerd? Laat het zeker weten dan vullen we de lijst aan!
Heb je iets van de lijst geprobeerd?

Stuur en mailtje en stuur een foto mee!

Dan kunnen we op deze site een corona-album maken!

SUPERTIP!!