Onze Zomeruitstap!

Op woensdag 3 juli ging het met de bus richting Pakawi Park.

We vertrokken om 9 uur in Heist en kwamen in hartje Kempen aan met een 50-tal goedgemutste vrienden.

We mochten vrij rondlopen in het park.


De vele mooie wandelpaden brachten ons langs alle dieren. Zo waren er de tijgers, panters, luipaarden, wolven, vossen, beren, bizons, chimpansees, giraffen, olifanten, reptielen, insecten… kortom, veel te veel om hier allemaal op te noemen.


Er werd afgesproken om ‘s middags samen te komen op het terras voor de zelfbediening. De een at hier zijn picknick, de ander haalde een frietje of zo, bij de zelfbediening.  Wegens de drukte op het terras konden we wel niet met zijn allen samenzitten.


Nadien trokken we terug het park in. Sommigen hadden het geluk om het voederen van de leeuwen te kunnen bijwonen, anderen hadden pech en kwamen hiervoor te laat.

In de late namiddag was er voor de liefhebbers nog een optreden van een illusionist.

Moe maar voldaan ging het dan weer Heistwaarts…


Waar zouden we volgend jaar naar toe gaan?


Weetje

Pakawi Park is sinds 1980 een dierentuin in Olmen, Balen. Het park werd opgericht in 1976 door Louis Roothoofd en is in 1980 officieel voor het publiek geopend.

De Olmense Zoo veranderde zijn naam op 22 juni in Pakawi Park.


Het woord Pakawi is Swahili voor katachtigen. Daarmee verwijst de Olmense Zoo naar zijn roots. De dierentuin is al jaren gespecialiseerd in katachtigen, zoals witte tijgers en zwarte panters.