Alweer een fijne, mooie en succesvolle samenwerking met het lokaal beleid! 10 kinderen zwommen samen 2675 meter voor hun zwembrevetten!


Eén van de vrijwilligers van onze zwemlessen, Luc, vertelt jullie graag over zijn ervaring :


Onze eerste zwemlessen cyclus zit erop!!! En wat zijn we trots over wat onze dolfijntjes gepresteerd hebben. 10 rakkertjes gingen begin dit schooljaar de uitdaging aan om op te leren zwemmen.

We zagen ze van een groepje wat onwennige verlegen waterratjes uitgroeien tot een hecht vriendengroepje dat als echte dolfijntjes door het water klieft.


Vandaag was het hun dag en werd er voor brevetjes gezwommen. En wat ze presteerden, daar hadden we bij aanvang van de zwemlessen nog niet eens durven van dromen! Vandaag hebben deze 10 jonge dames en heren maar liefst 2.675 meter aan brevetjes bij mekaar gezwommen terwijl er bij aanvang van lessen maar enkelen waren die één volledige lengte konden zwemmen.


Deze prestatie weerspiegelt het resultaat van wat doorzettingsvermogen, wilskracht en motivatie kan tot stand brengen, om nog te zwijgen over de vriendschapsband en het “samen sterk” gevoel dat gegroeid is. Het is dus niet alleen maar zwemles, maar eveneens een ontdekking - en zoektocht naar hun eigen kracht en zelfvertrouwen en hopelijk dragen ze dit tijdens hun tocht naar volwassenheid met zich mee.
Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder de steun van de eveneens sterk gemotiveerde ouders en lesgevers, waarvoor ook onze oprechte dank.


We hopen en geloven dan ook dat we dit project in de komende jaren verder kunnen uitbouwen en dat we nog vele jonge rakkertjes mee mogen op weg helpen en laten voelen dat wij in elk geval in hun innerlijke kracht en veerkracht geloven.


Ook een groot woord van dank aan onze sponsor NIKE, want zonder hun financiële ondersteuning zou dit project niet mogelijk geweest zijn. En petje af voor de fijne samenwerking met OCMW en de gemeente Heist-op-den-Berg.


Tot slot wensen we iedereen nog een heel fijne vakantie toe en er is in elk geval al één iemand die jullie echt zal missen.