Rap-op-stap

Reis– en vrijetijdsadvies voor mensen met een beperkter budget

 

Het aanbod?

 

Het ontspanningsaanbod waar je kan uit kiezen is zeer uitgebreid en bestaat uit; verblijven aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, vakanties in de Ardennen, …

 

Je kan kiezen uit het aanbod van vakantieparticipatie, aanbod vrijetijdsparticipatie maar ook uit het aanbod binnen de gemeente.

 

Je kan gewoon binnenspringen tijdens een ontmoetingsmoment (elke dinsdag van 12 uur tot 16 uur) of je kan een afspraak maken.

 

Wie komt in aanmerking?

 

Om een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn.

 

Voldoe je aan één van de voorwaarden hieronder, dan kom je in aanmerking:

  • Mensen met een leefloon
  • OMNIO– of WIWG-statuut
  • Werknemers in een beschutte werkplaats
  • Mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling
  • ...

 

Heb je thuis internet? Dan kan je al wat ideeën opdoen waar je eventueel naartoe kan gaan

 

http://www.vakantieparticipatie.be (en kijk bij aanbod en klik dan op daguitstap of vakantieverblijven)

 

http://www.fondsvrijetijdsparticipatie.be/ (en kijk bij vrijetijdsaanbod en daarna klikken op vast aanbod)

 

Natuurlijk mag je steeds bij ons op de computer in Den Draai komen kijken of in onze boeken die voor jou ter beschikking liggen.

 

Niet zeker of je in aanmerking komt? Vraag het ons.

 

Kom gerust eens binnen en we gaan op zoek naar een voor jouw gepaste uitstap. Het maakt niet uit of je nu alleen bent, op zoek bent naar een activiteit voor kinderen of een groepsactiviteit zoekt… Iedereen is van harte welkom… tenslotte heeft ieder van ons recht op ontspanning.

 

Hieronder kan je een 'geboekte' ervaring lezen:

 

Iedereen heeft recht op vakantie

 

We zijn mensen met een beperkt inkomen en moesten er even tussen uit. Eerst zijn we gaan kijken op de website van vakantieparticipatie, om een snelle korte bestemmingsweekend te boeken. (maar deze boeken kan je ook zelf in Den Draai bekijken).

 

Wij kozen voor de boot: Botel-Ophoven vonden we eens interessant om te doen  natuurlijk  op tijd  geboekt via vzw Den Draai, om de betaling in orde te krijgen (3-tal weken op voorhand).

 

Door de snelle bevestiging via mail van coördinator  Anja, hebben we de betaling direct kunnen doen. De uitleg van vakantieparticipatie was goed aangekomen met de post, het geeft een  duidelijk overzicht.

 

Voor ons moest het een rust-verwenweekendje zijn en ook een verrassingscadeau voor mijn man die 46 jaar was geworden.

Daarvoor kozen we voor op een boot te overnachten en eens tot rust te komen, een aanrader, mijn batterijen zijn terug even opgeladen. Bij de incheck werden we vriendelijk onthaald. We hadden een luxehut ,de slaapbedden waren goed en geen lawaai van water, je hoorde niets.

 

Het ochtendontbijt was zelf een uur te bepalen. Om 9:00uur gingen wij ontbijten, het was voldoende en af.

 

Met de wagen dan verder gereden tot Roermond in Nederland. We hebben in een groot winkelcentrum gewandeld en ook gewandeld door het witte stadje Thorn, met een typische middeleeuwse en charmante karaktergevels van woningen.

 

Tegen de avond nog relaxen in de sauna (20 euro voor 1 uurtje ). Daarna een lekker cocktailtje gedronken en dan rustig afgezakt naar ons kamertje voor een heerlijke slaapnacht .De volgende ochtend hadden we nog een hele dag om nog iets te doen.

 

Voor ons was het een geslaagd januari weekendje. Dank aan Katy en Leo van Botel -Ophoven, die ons verwend hebben, ook dat

vakantieparticipatie bestaat en vzw Den Draai voor de boeking van de vakantie.