Stedenuitstap 2016


Terugblik stedenuitstap Westerlo


30 augustus 2016. 9.05u bus richting Geel.


Op een zonnige dag keken we reikhalzend uit naar deze toffe warme dag, omringd door 15 toffe mensen van Den Draai. Het lijkt wel een schooluitstap met zoveel leerrijke momenten.


Met de bus stapten we af aan de Beeltjesdreef (Westerlo), genaamd Westel. Aan een open plek aangekomen en vergezeld door een gids (Danny), kregen we de nodige informatie zoals de sterdefinitie: ‘De ster is een punt waar alle dieren bijeen komen’. De mensen van het natuurpunt hebben ook vrijwilligers voor het boshoppen en hooien. Er werken 150 mensen bij Natuurpunt en wordt beheerd door deze. Natuurpunt is een privévereniging.


Tijdens de wandeling door het groenrijke bos waren we gearriveerd aan de plek Kwarekken genoemd. De morgenzon tussen de bomen blijft prilletjes maar toch wel heel mooi met de zon tussen de bomen.

Dan volgde het aspect van de Asberg. De Asberg was een begraafplaats in de middeleeuwen waar de restanten nog gelegen hebben van de verbrande skeletten. Een tip voor sneeuwpret is met de slee van de Asberg glijden. Lijkt me heel leuk voor grote en kleine       kinderen.


Wanneer we verder wandelden, hebben we een minuut stilte gehouden om de geluiden van de natuur te spotten. Heel interessant wat de natuur te bieden heeft.Door de poortjes langs de Nete zijn we langs het kasteel van Merode gewandeld, hier is nu een voorstelling van Albert I.


Ondertussen waren we aan de schutting aangekomen, vervolgens naar de begraafplaats en dan richting het kerkgebied waar ook een standbeeld van Merode staat.

Wanneer we tijdens de wandeling voorttrekken naar onze bestemming om iets te nuttigen, zijn we door een

tunnel gegaan met enorme tekeningen, echt schrikwekkend.


Aangekomen aan de cafetaria Bejaardenrood, hebben wij onze   boterhammen gegeten, veel gelachen en toffe foto’s getrokken.


Na de middag is André nog een wandeling gaan doen met de helft van de groep die nog wat fut hadden.


Proficiat aan hen en aan André die zijn examen heeft afgelegd op het moment van de wandeling zelf.