Paellabuurtfeest 2015

Paellabuurtfeest 2015Ons paellafeest ... dat ging door, daar waren we zeker van. Het weer daarentegen was erg twijfelachtig.


Vanaf 8u30 werden de eerste helpers verwacht, want er was nog veel werk . Tafels en zitbanken klaarzetten, tenten en

bijhorende zeilen opstellen en ook nog wat spandoeken ophangen… Uiteindelijk lukte het, mede door de ervaring en hulp van Patrick, zijn vrouw en zijn team want zij namen het voortouw in de keuken.  Ze verdeelden de taken en met hun ervaring ging het er zéér vlot aan toe… vlotter dan gehoopt zelfs.


Tussendoor was er veel beweging op straat, niet enkel om alles klaar te zetten, ook vanwege nieuwsgierige bewoners die even een kijkje kwamen nemen.


Tegen klokke 12 was alles rustig en overheerste langzaamaan een aangename drukte …De eerste paella’s werden gegeten …Unanieme eensgezindheid, dit was zéér lekker en smaakte zelfs naar meer.


Enkel het wisselvallige weer met heel af en toe een spatje regen deden ons eraan herinneren dat we in Heist-op-den-Berg en niet in het zonnige Spanje waren. Iemand merkte op: België is een mooi landje, maar ’t zou overdekt mogen zijn… Voor de rest was het olé olé olé olé … de paella is OK.


Het ijsje achteraf (met dank aan Cargill) heeft jong en iets minder jong bijzonder gesmaakt. De jongsten onder ons konden dan weer rekenen op de nodige (kinder)animatie en vertier op het springkasteel.


We danken alle deelnemers en helpers voor hun bijdrage aan het welslagen van deze activiteit.