Averegten 2015

Averegten 2015Woensdag 19/8/2015 – uitstapje met ouders en kinderen naar de Averegten. In samenwerking met de jeugddienst.


Niets is leuker en gezonder dan buiten zijn en spelen in de frisse lucht. Dat hebben we dan ook gedaan. Aan de blokhut ontmoeten we onze gids Ina. Zij gaat ons op een veilige en informatieve   manier door het bos loodsen, maar eerst     vertelde ze een héél leuk verhaal over ridder Wolvenhart en de gouden bloem.  Iedereen luisterde in volle spanning. Daarna trokken we het bos in. We hebben het verschil geleerd tussen loof- en naaldbomen, we hebben geleerd dat bij elfenbankjes op bomen, de boom ziek is en sterft na vele jaren, we hebben een spelletje gedaan in het bos en ook een gelukssteen gemaakt.


Na het oplossen van de raadseltjes van Ina hebben we dan      eindelijk de schat gevonden...de zaadjes van de gouden bloem. Die hebben we in een potje gepland en mee naar huis genomen.


Na onze ontdekkingstocht kregen we honger en konden we       genieten van een lekkere picknick aan de blokhut.


Daarna ging het met z’n allen naar de natuurspeelplaats ‘Hobbeldonk’. Hier heb je geen voorgevormde speeltuigen maar wel spelaanleiding zoals zand, water en omliggende boomstammen. Meer hadden de kinderen niet nodig om hun fantasie en creativiteit op los te  laten.


Lekker vuil, vol modder en voldaan keerden we om 16u terug naar huis.

Het was een zeer geslaagde dag.