Verrassingsuitstap

Verrassingsuitstap


Onder een zinderende zon startten we onze verrassingsuitstap. Groot was de verrassing toen we de trein namen i.p.v. de bus.


Naar waar zou de trein ons brengen?


Lang moesten we niet wachten op het antwoord, we stapten af in Aarschot. We     vertrokken langs de Demer en werden getrakteerd op mooie zichten en waanden ons even ver van hier. Wandelend langs de Demer kwamen we uit aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar scheve toren. Zaten we dan toch in een ander land? (Hitte, scheve toren…) Binnen kregen we een onvoorziene bonus: speciaal voor ons werd er een muziekje opgezet, de lichten aangedaan en kregen nog een boeiende uitleg er bovenop. Een kerk die zeker het bezichtigen waard is.


Vandaar gingen we naar het Begijnhof, om daarna via het        stadspark naar de grote markt te gaan. Van de grote markt ging het richting ’t Bruine Café, waar we eerst nog een bezoekje brachten aan een klein museum om er nadien onze picknick te eten.      Sommigen trotseerden de hitte onder een paraplu, anderen     zochten de verkoeling binnen op.


Na de middag startten we onze beeldenwandeling, welke een prima uitgangspunt vormt om het stadscentrum te verkennen.      Onderweg hielden we halt om een ijsje te eten en enkele terrasjes werden bezocht om onze grote dorst te lessen. Door de hitte      vloeiden de spa en de cola rijkelijk. (De wandeling werd ingekort omwille van de extreme hitte.)


Om iets na vijf uur namen we de trein richting Heist-op-den-Berg.


Dank aan onze gids André, om alweer een prachtig uitgewerkte uitstap. We kijken al uit naar volgend jaar…


Weetjes:


Aarschot is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant.

Aarschot ligt in het arrondissement Leuven.

Aarschot telt ruim 29.000 inwoners.

Aarschottenaars worden ook kasseistampers genoemd.


Kasseistampers:

In de 18e eeuw patrouilleerde de stadswacht tijdens de nacht op de   straten om de bewoners te beschermen tegen geweld en diefstal. De stadswachters moest tijdens hun nachtelijke patrouilles met hun klompen op de kasseien stampen. Zo kon iedereen horen dat ze daadwerkelijk hun job deden in plaats van op café te zitten drinken.