Liedje tegen armoede

Een heel aantal maanden geleden zaten de Ridders van de Orde van de Zwaan samen met de mensen van VZW Den Draai. Daar vernamen ze dat het armoedeprobleem ook in de gemeente Heist-op-den-Berg groter is dan algemeen wordt aangenomen.


Daarom werd gezocht naar een manier om dit probleem onder de aandacht te brengen en aan te pakken. Tot Paul Michiels met het idee kwam ’n Airke, een lied dat hij oorspronkelijk schreef in opdracht van ’t Brussels Volkstejôeter en dat gezongen werd in het Brussels, nu in het Heistse dialect te zingen en uit te brengen op een cd’tje, een hebbeding voor iedereen. Het resultaat is een ode aan de liefde, een vrolijk, vlot liedje dat meteen blijft hangen.


De opbrengsten van de cd-verkoop zijn voor het goede doel en op die manier hopen de Ridders van de Orde van de Zwaan hun steentje bij te dragen. Je kan  de cd verkrijgen in het Cultuurcentrum Zwaneberg,  Dienst toerisme en in Den Draai.


Vrijdag 2 oktober werd de CD aan de  pers voorgesteld. Een verslag van de RTV vind je hieronder.  Voor de krantenversie, klik op de link.