Acties 2017

Elk jaar zetten we, vzw Den Draai en OCMW Heist-op-den-Berg, een bepaald thema extra in de aandacht rond deze periode van 17 oktober, Wereldverzetdag tegen armoede.

 

Dit jaar stond de gezondheid centraal met de volgende slagzin: ‘Je gezondheid, een bittere pil’.

 

De kostprijs voor onze eigen gezondheid is voor veel mensen een bittere pil om te slikken.

 

Allerlei acties werden, mede dankzij de vrijwilligers, op touw gezet, allemaal met betrokkenheid van onze trouwe peter,

Steven Goegebeur waarvoor we hem uiteraard zéér dankbaar zijn.

 

Uiteraard zijn we ook U, als betrokken persoon, ook van harte dankbaar om actief deel uit te maken en onze campagne te (onder)steunen.

 

 

De aftrap gebeurde bij de mensen van de OCMW-raad, vervolgens kwamen de mensen van de gemeenteraad aan bod. Dit jaar werd er een duidelijke zichtbaar symbool met thermometers gemaakt. Ongeveer 3300 Heistenaren stellen omwille van financiële redenen een bezoek aan de huisarts uit…

 

 

 

Naar jaarlijkse goede gewoonte kwamen er weer ruim 200 Heistenaren pannenkoeken tegen kansarmoede eten. Dit jaar viel de betrokkenheid van de gemeentelijke diensten bijzonder hard op. Zelfs peter Steven Goegebeur kon niet ontbreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de Wereldverzetdag zelf bracht professor Sara Willems een zeer boeiend verhaal - waar nog lang over nagepraat zal worden. Ze stelde in vraag of gezondheid effectief te koop is. Kinderen die geboren zijn in een gezin waar het moeilijker loopt, hebben sowieso minder kansen… op zeer verschillende vlakken. Aan de hand van zeer duidelijke, concrete verhalen werd het publiek mee in haar ‘betoog’ genomen wat een bijzonder indruk voor velen naliet. Aansluitend kon er in het kansencafé nagepraat worden.

 

De hele campagnereeks werd met ‘Brood en Rozen’ door het WOSH-koor afgesloten. Zij lieten ons genieten van een muzikale reis doorheen de wereld… liedjes met inhoud over armoede, hoop, onderdrukking, bevrijding en veel meer. Dit muzikaal avontuur werd ingeleid door teksten op basis van de brieven van Dikke Freddy (geschreven door Erik Vlaminck). Aansluitend kon er in het kansencafé, bij een drankje, nagepraat worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een oprechte warme bedanking aan alle meewerkende

diensten en ook aan de mensen die onze actie op één of andere manier gesteund hebben. Samen kunnen we het verschil maken!