Acties 2016

Een overzicht van de acties in Heist-op-den-Berg (een samenwerking tussen OCMW Heist-op-den-Berg & vzw Den Draai) komen hieronder te staan en kan je op de voet volgen.

 

Jaarlijks zetten het OCMW en vzw Den Draai naar aanleiding van 17 oktober, Wereldverzetdag tegen kansarmoede, een aantal acties op touw om ieders aandacht op dit thema te vestigen. Dit jaar was het thema ‘Getekend door kansarmoede’. We vroegen mensen om een plaktattoo te dragen en zich hiermee te tonen.

Deze mensen lieten zich als het ware even door kansarmoede ‘tekenen’. Zij hebben de keuze, maar vele Heistenaren (meer dan 4000 mensen) leven dagelijks in kansarmoede en kiezen hier dus helemaal niet voor.

 

Dankzij boegbeeld - en peter van de campagne - Steven Goegebeur hebben we een hele campagne op touw kunnen zetten. We zijn hem dan ook bijzonder dankbaar omdat we op deze manier de campagne nog meer zichtbaarheid kunnen geven. Ook een bijzonder dankwoord aan de zeer gewillige vrijwilligers van Den Draai, want zonder hen zou dit alles ook niet mogelijk zijn geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gemeenteraad werd op 11 oktober 2016 door armoede ‘getekend’. We overhandigden elk gemeenteraadslid een plaktattoo en een ‘getekende balpen’. De gemeenteraad ging er die avond bijzonder aan toe, in de door armoede getekende t-shirts.

 

 

 

 

Tijdens de opendeurdag van de kringwinkel spraken we de mensen aan om zich even - tijdelijk - door kansarmoede te laten ‘tekenen’ (door het opplakken van hun tattoo). Hierbij gaven we dan een woordje uitleg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar jaarlijkse goede gewoonte bakten we ook pannenkoeken tegen armoede. We mochten talrijke mensen ontvangen en ook een aantal (gemeentelijke) diensten waren present. Dank aan alle 283 mensen die een pannenkoek zijn komen eten en ons op deze manier ook gesteund hebben.

 

Op woensdag 19 oktober sloten we onze actie in de filmzaal van het cultuurcentrum met ’The Selfish Giant’ af. 108 personen woonden deze filmvoorstelling bij.

 

De inleiding van deze film werd door niemand minder dan onze peter Steven Goegebeur verzorgd. Na de film werden alle winnaars van onze campagne door Stevens onschuldige hand geloot.

 

Ook bijzonder bedankt aan alle meewerkende diensten en ook aan de mensen die onze actie op één of andere manier gesteund hebben. Samen kunnen we het verschil maken.