Acties 2015

Doe zoals Steven

en omarm je tegen kansarmoede!

Een overzicht van de acties in Heist-op-den-Berg (een samenwerking tussen OCMW Heist-op-den-Berg & vzw Den Draai) komen hieronder te staan en kan je op de voet volgen.

 

 

* 5 oktober - pannenkoeken tegen armoede

 

De pannenkoeken tegen armoede was aan een tweede editie toe. In 2014 kwamen 126 mensen pannenkoeken eten. Dit jaar overtroffen ze hun eigen verwachtingen en steunden maar liefst - op de kop - 230 mensen de actie.

De ijverige vrijwilligers van Den Draai hebben met versterking van enkele vrijwilligers van de Mechelse vestiging van Cargill dit alles in goede banen geleid.

 

 

 

 

* 13 oktober - actie op de gemeenteraad Heist-op-den-Berg

 

Om aandacht te vragen voor de Wereldverzetdag tegen kansarmoede (17 oktober) overhandigde De Draai een gepluimde kip aan elk Heist gemeenteraadslid. Dit onder het mom dat armoede je pluimt. Rond de kip zat het armbandje dat deze weken extra aandacht voor deze thematiek vraagt en daarnaast de flyer met een overzicht van onze acties. Dit alles kreeg ook de nodige aandacht van de lokale pers.

* 14 oktober - Film in het kader van Wereldverzetdag tegen armoede in het CC Zwaneberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De film vertelt het verhaal over Thierry die de moed niet opgeeft tijdens zijn zoektocht naar een baan. Als goede huisvader voelt hij zich verplicht om te kunnen zorgen voor zijn familie en na ettelijke sollicitatiegesprekken wordt hij aangenomen als bewaker van een supermarkt. Maar wanneer zijn baas hem verzoekt om zijn collega's te bespioneren, wordt hij al snel geconfronteerd met een zwaar dilemma: dit weigeren en opnieuw in de eindeloze werkloosheid belanden of zijn moraal opgeven en alles doen om toch zijn job te behouden?

 

De inleiding werd door niemand minder dan Steven Goegebeur voor zijn rekening genomen.

 

107x bedankt voor de mensen die deze filmvoorstelling bijgewoond hebben.

 

 

* 17 oktober - Wereldverzetdag tegen armoede

 

Tijdens de slotacties van de Wereldverzetdag tegen kansarmoede, een samenwerking tussen OCMW Heist-op-den-Berg en vzw Den Draai, kwam de burgemeester het charter tegen kinderarmoede ondertekenen. Zo wordt er onder meer opgeroepen om een doelgericht beleid uit te werken om de strijd tegen kinderarmoede aan te gaan en lokale overheden bij hun initiatieven te steunen. Bij dit bijzondere moment was de voorzitster van de gemeenteraad getuige en de, tot ridder in de orde van de Zwaan geslagen, zanger Paul Michiels.

 

De Heistse Wereldverzetdag kreeg een extra cachet doordat zanger Paul Michiels zijn liedje ’n Airke, t.v.v. vzw Den Draai, een Heistse vereniging die rond kansarmoede werkt, live te brengen. De single is op diverse locaties te koop CC Zwaneberg, Dienst voor toerisme alsook via vzw Den Draai.