Acties 2014

Doe zoals Steven

en strik jezelf

met het polsbandje tegen kansarmoede!

De witte geknoopte lakens maken nu plaats voor het fel blauwgekleurde polsbandje. Je kan deze op verschillende locaties terugvinden zoals;

* Sportdienst

* Jeugdienst

* CAW

* OCMW

* Kringwinkel

* VZW Den Draai

* Sociale Kruidenier

* Cultuurcentrum

* ...

 

Draag gedurende de ganse maand oktober het gekleurde polsbandje tegen kansarmoede. Als je je polsbandje draagt, kan je hiervan een creatieve selfie nemen en op onze facebookpagina posten.

Ook kan je gespot worden door één van onze draaimedewerkers tijdens één van de voornoemde activiteiten (zie flyer - klik op de flyer voor een grotere versie - 13 oktober 'Pannenkoeken tegen armoede' en 17 oktober 'Infostandje in de Bergstraat') en hierbuiten sturen we ze ook op pad. Wees gewaarschuwd om je polsbandje zichtbaar te dragen!

 

WAT VALT ER TE WINNEN?!!

Maak kans op één van de tien (duo) etentjes door Steven Goegebeur himself voorbereid.

Als troostprijs valt er ook nog een gesigneerde kip te winnen die tijdens de fotoshoot met Steven Goegebeur deel uitgemaakt heeft.

Een overzicht van de acties in Heist-op-den-Berg

Een samenwerking tussen OCMW Heist-op-den-Berg & vzw Den Draai

 

* 30 september 2014 - startschot campagne 'Armoede een serieuze zaak'

 

Samen met enkele vrijwilligers van vzw Den Draai trokken we naar de sporthal. De burgemeester en enkele gemeenteraadsleden werden, onder persbelangstelling, gestrikt. Niemand minder dan campagnepeter Steven Goegebeur deed hen een polsbandje aan.

 

De rode draad tijdens al deze activiteiten is ons polsbandje tegen armoede. Aan zoveel mogelijk Heistenaren werd gevraagd om een polsbandje te dragen als teken van solidariteit met de mensen in armoede. Aan het dragen van dit bandje is een heuse selfiewedstrijd via facebook verbonden.

 

 

* 13 oktober 2014 - pannenkoeken tegen armoede

 

Meer dan 150 Heistenaren aten op 13 oktober pannenkoeken tegen armoede.

Eén van deze acties was dat je in het Heistse cultuurcentrum pannenkoeken kon komen eten tegen armoede. Deze keer konden we voor deze activiteit rekenen op de ondersteuning van enkele leerlingen van het CDO.

De ijverige vrijwilligers van Den Draai en de kansenwerker van het OCMW zorgden voor een grote verspreiding via diverse kanalen zoals flyeren aan het station van Heist-op-den-Berg en vlak voor voorstellingen in CC Zwaneberg, mensen persoonlijk aanspreken tijdens de maandagmarkt etc. Deze voorbereidingen hebben hun effect niet gemist gezien er maar liefst ruim 150 Heistenaars een pannenkoek zijn komen eten!

 

 

 

 

* 14 oktober 2014 - 'gemeenteraadsactie'

 

De gemeenteraadsleden werden aangesproken over de Wereldverzetdag tegen armoede en kregen elk de kans om zich te laten strikken (met een polsbandje).

 

* 17 oktober 2014 -'standje in de Bergstraat'

 

Vrijdag 17 oktober werden de acties afgerond worden met een standje op het evenementenplein waarbij de Heistenaar ook aangesproken werd.

De rode draad tijdens al deze activiteiten is het polsbandje tegen armoede. Aan zoveel mogelijk Heistenaren werd gevraagd om een polsbandje te dragen als teken van solidariteit met de mensen in armoede. Aan het dragen van dit bandje is een heuse selfiewedstrijd via facebook verbonden.

 

Ook werden er ruim 250 appels uitgedeeld. Lang niet iedereen is zeker van zijn of haar appeltje tegen de dorst... het zijn moeilijke tijden, ook voor de zgn. 'middenklassers' onder ons.

Overzicht winnaars ‘selfiewedstrijd’ 17 oktober

 

* Djibril Ndiaye

* Kringwinkel (groepsselfie)

* Noël Hufkens

* Jordi Laenen

* Rita Cannaerts

* Remy Waegeman

* Kenny Moens

* Larissa Urbain

* Ilka Van Dessel

* Conny Ceusters

* Bernadette De Cat

(kan wegens andere verplichtingen niet aan het etentje deelnemen en hiervoor is er iemand extra geloot)

 

Al de winnaars zijn telefonisch gecontacteerd

en worden op dinsdagavond 9 december om 19u in de lokalen van vzw Den Draai verwacht

 

 

De gesigneerde kip is door Lisa De Bakker, Michael Daems en Robin Cautaerts gewonnen.